In Nairobi aangekomen

IMG_0492

 

In Nairobi aangekomen

Bij aankomst bij Matunda zijn we gelijk begonnen met veel praten over het reilen en zeilen van het centrum en bezoeken brengen aan instanties die over stichtingen gaan, het bedrijf dat medische prepaid kaarten verzorgt, banken, 1%-club Kenia (verzorgt financiering van projecten – klik hier voor Nederland) etc. Veel te doen, dus.

We hebben onder leiding van zoon Bob en zijn vriendin Charlotte een plan verder uitgewerkt voor zowel korte als langere termijn. Uiteraard is het moeilijk om precies te plannen, maar we hebben zoveel mogelijk opties besproken en op papier gezet.

We zijn ook elke dag naar Matunda geweest om met te kinderen te praten, spelen en onderwijzen. Erg leuk hoe zulke kinderen alsnog zo positief en vrolijk zijn ondanks hun lot in deze arme wijk!

We proberen over te brengen dat ze hun schoenen netjes in een hoek neerzetten (ze trekken de schoenen uit als ze ergens naar binnen gaan, maar lopen dan toch de rest van de dag op blote voeten), dat ze hun trui netjes ophangen als het warmer wordt en dat ze geen afval op de grond gooien. Ze leren snel en graag als wij iets voorstellen.

Ze spreken vooral Swahili (Engels krijgen ze op school, maar de meeste van deze kinderen gaan niet naar school – dat is te duur en de scholen zijn overvol – klassen van 50 tot 80 kinderen zijn geen uitzondering!), maar ze leren graag Engels van ons.