Moeder Kimani, Joyce en Michael overleden

Wanjiru's Mum

 

Moeder Kimani, Joyce en Michael overleden

Helaas is de dood een onderdeel van het dagelijks leven in Kenia. Er zijn te veel mensen die vroegtijdig sterven aan de gevolgen van ziektes die te voorkomen zijn, als tbc, malaria en aids. De moeder van Kimani, Joyce en Michael is onlangs overleden na een langdurig ziektebed.

Onder de omstandigheden doen de kinderen het goed. Ze begrijpen het al te goed, gezien ze er regelmatig mee te maken hebben, maar hebben er alsnog veel vragen. Patricia en Fredd zijn er om ze op te vangen en houden contact met de familie, ook over de toekomst van de kinderen.

Kimani en Joyce zijn na een week niet op school te zijn geweest weer terug. Het gaat goed, ze hebben het zeker naar de zin. Kimani is teruggegaan naar groep drie, gezien het lezen niet zo goed ging. De meester zegt dat hij enthousiast is en een goede werker, dus de achterstand haalt hij wel in.

We hebben nu het plan om nog een paar kinderen naar school te sturen; dit is uiteraard afhankelijk van het beschikbare geld. Wij zijn zeker dankbaar dat geld nog binnenkomt, maar we blijven daar ook nog van afhankelijk.

Tot nu toe hebben enkele mensen gebruik gemaakt van een verjaardag om in plaats van cadeaus donaties te vragen voor Matunda. Denk dit jaar bij uw verjaardag aan een goed doel.

Felix, die eerder bij Matunda was, is weer terug. Deze vrolijke peuter is een welkome gast.